marți, 17 ianuarie 2012

Welcome to Romania!!

    Bine ati venit in Romania!!
Dupa cum stiti, tara noastra este una dintre cele mai frumoase din lume, cu o clima temperat-continentala(dar nu garantam), cu o populatie de circa 22 de milioane de locuitori (minus cele cateva sute de mii plecati afara, dar ei nu conteaza), cu oameni calzi si primitori(atentie totusi la hoti, talhari, smenari si localurile cu manelisti)!
     Romania este tara tuturor posibilitatilor(doar aici, analfabetii pot detine functii in partide si deveni primari de sector, iar infractorii pot candida la presedintie). Suntem un popor extrem de iubitor si tolerant cu fauna(dovada:cainii vagabonzi de pe strada si hienele din parlament), civilizat si curat(daca faceti abstractie de vocabularul "de cartier", de spartul semintelor la colturi si tonele de gunoaie raspandite in toata tara). Suntem vesnic optimisti("lasa, ma, ca merge asa), rabdatori, supusi si ascultatori(suntem unica tara ce am suportat taierea cu 25% a veniturilor fara sa iesim in strada). Ne mandrim foarte tare cu trecutul nostru, de aceea ne-am facut un obicei de a dormi si cand suntem treji pentru a putea visa mai mult. Din cand in cand ne mai trezim si o punem de-o revolta ad-hoc, dar efortul ne sleieste prea mult si inchidem ochii la oportunistii ce "rasar" peste noapte, adjudecandu-si roadele si catarandu-se la putere( vezi revolutia din "89 si accesul lui Iliescu la putere, vezi revolta actuala si eforturile USL.ului de a profita maxim). In rest, va sfatuim serios sa va luati in bagaje medicamente de acasa, daca va permiteti, chiar si un medic (la noi e "criza", iar sistemul sanitar se afla in "revizie" de vreo 40 de ani), asigurati-va ca aveti maruntis pentru cersetorii omniprezenti, mancare sa va aparati de cainii vagabonzi si muuuulta rabdare sa suportati insolenta personalului din institutiile de stat si nu numai. La coborarea pe aeroport va rugam sa verificati ca aveti toate bagajele, ca nu ati uitat nimic in avion, ca  ati efectuat schimbul valutar in lei, dar mai ales, nu uitati sa va interesati de prima cursa inapoi spre casa!! Credeti-ma pe cuvant, veti avea nevoie!!
        In rest.....WELCOME TO ROMANIA!!.....and BYE, BYE!! ( ne pare rau, dar v-ati ales prost momentul vizitei. Suntem in pauza de "trezire" si am pus-o de-o mica revolta. Nu va speriati, ne trece repede si vom reveni la ce am fost mai-nainte).

       Semnat: Poporul Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va ascult cu placere